Valven kahden pitkäikäisimmän verkkoräiskinnän, Team Fortress 2:n sekä Counter-Strike: Global Offensiven lähdekoodit on vuodettu julkisuuteen.

GameSpot tietää sanoa, että lähdekoodit vohkittiin ja vuodettiin itse asiassa jo pari vuotta sitten, mutta vasta nyt tapaus on saanut suurempaa huomiota.

Vaikka vuodon sisältämä lähdekoodi onkin päivätty vuosille 2017-2018, niiden avulla voivat hakkerit esimerkiksi etsiä keinoja päästä syöttämään pelaajien tileille haittakoodia.

Tämän johdosta useat maineikkaat pelipalvelimet ajoivat itsensä alas, näiden seassa muun muassa Creators.TF sekä Redsun.TF .

Valve itse suhtautuu asiaan rennommin.

”Olemme tutkineet vuodettua koodia ja uskomme sen olevan uudelleen esiin pistetty paketti CS:GOn rajatusta pelimoottorikoodista, jota jaoimme yhteistyökumppaneille loppuvuodesta 2017. Se vuodettiin alun perin vuonna 2018”, kommentoi Valven markkinointipäällikkö Doug Lombardi.

”Tämän huomioiden emme ole keksineet mitään syytä miksi pelaajien pitäisi olla varpaillaan tai välttämään pelin nykyisten versioiden pelaamista. (Kuten aina, suosittelemme kuitenkin virallisilla palvelimilla pelaamista tehokkaimman tietoturvan vuoksi.) Jatkamme tilanteen tutkimista ja kerromme sekä uutislähteille että pelaajille, jos löydämme jotain mikä saa meidät uskomaan toisin”, Lombardi sanoo.