Valven toimet Counter-Strike: Global Offensive -huijareita vastaan ovat aiheuttaneet vaivaa myös rehellisille pelaajille, Dexerto kirjoittaa.

Ongelmien keskipisteessä on pelin ”Trusted Mode”, joka estää kolmannen osapuolen ohjelmien pyörimisen pelin taustalla. Tarkoituksena on kestää kaikki huijausyritykset, mutta samalla rehelliset pelistriimaajat ovat joutuneet kärsimään.

Trusted Mode nimittäin herjaa myös OBS-striimaustyökalusta, jonka avulla sisällöntuottaja lähettävät pelikuvaa Twitchiin, YouTubeen tai muihin vastaaviin palveluihin.

Rajoitukseen kyllästynyt pelaaja oli kehittänyt ladattavan OBS-lisäkkeen, jonka avulla Trusted Moden rajoituksia pystyi kiertämään. Hän julkaisi tiedon kehittämästään työkalusta pelin Reddit-sivuilla.

Valve ei katsonut hyvällä porsaanreikien etsimistä.

Pian työkalun julkaisemisen jälkeen eräs Valven työntekijöistä ilmoitti Redditissä, että aukko paikataan välittömästi pelin Trusted Modesta. Samalla hän uhkasi, että vastaavien työkalujen käyttäminen johtaa vac-pelikieltoon. Sen sijaan hän ehdotti, että striimaajat tyytyisivät pelaamaan CS:GO:ta ilman Trusted Modea.

Striimaajalle tai e-urheilijalle vac-kielto on äärimmäisen vakava rangaistus, sillä se estää kiellon saajaa osallistumisen pelin virallisiin turnauksiin.

Valven linjaus on herättänyt Redditissä närää. Yhtiön vaitonaisuus ja hidas reagointi pelin muihin ongelmiin on ollut jo pitkään yksi kritiikin kohteista, minkä takia nopea reagoiminen näin pieneen rikkeeseen ärsytti pelaajia.

Samalla useat kommentoijat kritisoivat sitä, miten vähän hyötyä Trusted Modesta lopulta on.

”Pyydän, ottakaa askel taaksepäin ja poistakaa se [Trusted Mode] pelistä. Se ei estä hakkereita, sillä he osaavat kiertää sen ongelmitta. Se on varsinainen vitsi”, eräs kommentoija kirjoitti.