CS:GO -pelin Starseries Season 4 playoffit alkavat puolivälierillä perjantaina. Mukana on seitsemän maailman kymmenestä parhaasta joukkueesta – myös suomalaisen Miikka ”suNny” Kempin tähdittämä Mousesports. Suomalaisväriä nähdään myös kansainvälisessä playoff-studiossa, jossa yhtenä analyytikkona toimii Joona ”natu” Leppänen.

Miikka ”suNny” Kemppi nousi lopullisesti CS:GO-tähdeksi viime vuonna PENTA Sportsin riveissä. PENTA järjesti jättiyllätyksen etenemällä karsintojen kautta PGL Major-turnaukseen Krakovassa vuoden 2017 elokuussa. SuNny nousi turnauksessa PENTA:n parhaaksi pelaajaksi ja siirtyi sen jälkeen saksalaisen Mousesportsin riveihin.

SuNnyn mukaan liittymisen jälkeen Mousesports on nostanut tasoaan huomattavasti, vaikka ensimmäinen suomalaisvahvistuksen kanssa pelattu turnaus olikin pettymys. Joukkueen sijoitus DreamHackin turnauksessa Malmössä viime vuoden syyskuussa oli karusti viimeinen.

Seuraavan turnauksen, ESG Tour Mykonoksen Mousesports onnistui sitä vastoin voittamaan. Mykonokselta kairatun voiton jälkeen menestystä ei juurikaan tullut ennen vuoden loppua. Joulukuussa ECS S4 turnauksessa Mousesports eteni finaaliin asti, mutta hävisi niukasti maailman parhaalle joukkueelle FaZelle.

Vuoden 2018 alussa Mousesports pääsi playoffeihin yhdessä vuoden isoimmista turnauksista, Bostonissa pidettävässä Eleague Majorissa. Puolivälierässä tuli kuitenkin takkiin, kun vastassa oli jälleen FaZe.

Parhaillaan käynnissä olevassa Starseries S4 -finaaliturnauksessa käytetään sveitsiläistä järjestelmää. Lohkovaiheessa vastustajia vastaan pelataan paras kolmesta -sarjoja, jatkoon päästäkseen pitää kaataa kolme muuta joukkuetta. Kyseistä mallia kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa isossa CS:GO -turnauksessa.

Mousesports pääsi turnauksessa hyvään vauhtiin voittamalla sekä uudella kokoonpanolla pelaavan puolalaisen Virtus.pro:n että maailman toiseksi parhaan joukkueen brasilialaisen SK Gamingin. Molemmat sarjat päättyivät 2-1.

Pelkkää paraatimarssia taival playoffeihin ei kuitenkaan ollut. Seuraavaksi nimittäin luvassa oli kylmää kyytiä, ensin ranskalaiselta G2 Esports -tiimiltä ja heti perään amerikkalaiselta Team Liquidilta. Molemmat voittivat sarjansa Mousesportsia vastaan 2-1. Päätöskierroksella vastaan asettui amerikkalainen Cloud9, joka kuitenkin hävisi puhtaasti 0-2.

Puolivälierissä Mouseports kohtaa uudelleen G2 Esportsin. Viime vuonna G2:n taso oli todella epätasainen. Tänä vuonna ranskalaisjoukkue on kuitenkin pelannut erinomaisesti ja on selvä ennakkosuosikki. Kirkossa kuulutettu voitto ei kuitenkaan missään nimessä ole, myös Mousesportsilla ja suNnyllä on mahdollisuutensa voittoon. Jännitysnäytelmää voi seurata suoratoistopalvelu Twitchin kanavalla Starladder_CS_en, matsi alkaa perjantaina 23.2. kello 16.00 Suomen aikaa.

Palkintorahaa turnauksessa on jaossa 300 000 dollaria. Voittajalle tästä on luvassa 130 000 dollarin potti, hopeajoukkueelle heruu 50 000 dollaria, pronssista 30 000 ja nelossijasta 15 000. Sijoille 5-8 päätyvät joukkueet pääsevät lähtemään kotiin 10 000 dollarin palkintoshekki takataskussa.