CD Projekt Redin hittipeli Cyberpunk 2077:n lähdekoodia huutokaupataan suositulla hakkerifoorumilla, kirjoittaa Bleeping Computer. Mukana samassa paketissa väitetään olevan myös Witcher 3:n, Gwentin ja Thronebreakerin lähdekoodit sekä Witcher 3:n ennen julkaisemattoman version lähdekoodi.

Pelistudio joutui alkuviikosta tietomurron kohteeksi. Hyökkääjät pääsivät käsiksi yhtiön sisäiseen verkkoon, kryptasivat palvelimia ja keräsivät dataa pelinkehittäjältä. Saamiensa tietojen avulla hyökkääjät ovat kiristäneet pelitaloa. Kiristäjät uhkasivat julkaista tai myydä datan, mikäli lunnasvaatimuksiin ei tule vastausta 48 tunnin sisällä. CD Projekt on julkisesti kertonut, ettei se aio suostua vaatimuksiin.

Hyökkäyksen tekijäksi on varmistunut kiristyshaittaohjelmiin erikoistunut HelloKitty-ryhmä.

Huutokaupan lähtöhinnaksi kerrotaan miljoona dollaria ja sitä voi korottaa 500 000 dollarilla kerrallaan. Osta heti -hinnaksi on määritetty seitsemän miljoonaa dollaria.

Todistaakseen datan aitouden redengine-nimimerkkiä käyttävä myyjä on jakanut tekstitiedoston, jossa on listaus myynnissä olevan Witcher 3:n lähdekoodin kansioista. Tietoturvayhtiö Kelan tutkijat uskovat koodin olevan aito. Lisäksi myyjä vaatii ostajan käyttävän välittäjää ja maksavan vakuusmaksun, mikä kielii tutkijoiden mukaan ammattimaisesta toiminnasta. Näin minimoidaan huijauksen ja kiinnijäämisen riskit.