Sininen valo voi vahingoittaa verkkokalvoa ja häiritä luonnollisia unirytmejä France24:n raportin mukaan. Altistuminen voimakkaalle led-valolle voi johtaa verkkokalvon solujen vähenemiseen ja näön tarkkuuden heikkenemiseen. Led-valoja käytetään usein kodin valaisemisessa ja toimistoissa.

Raportissa erotetaan voimakkaat led-valot ja krooninen altistuminen heikommille valonlähteille. Puhelinten ja tablettien näytöt eivät luo silmävaurion riskiä, koska niiden valoisuus on hyvin alhainen muihin valoihin verrattuna.

Sinisen valon haitallisuudesta on taitettu peistä jo pitkään, jo aiemmin on maalailtu uhkakuvia jopa verkkokalvon rappeutumista sinivalon johdosta.

Silti on olemassa huoli pitkäaikaisesta altistumisesta laitteiden näytöille. ”Haluamme vähentää sinisen valon vahingollisuutta. Dell tekee tämän monille eri tuotteille ja tulevaisuudessa vielä useammille, Dellin Frank Azor kertoi Forbesille.

Nykyään on olemassa jo monenlaisia ohjelmallisia ratkaisuja sinisen valon vähentämiseen, mutta ne usein kaventavat näytön väritoistoa ja saavat näytön muuttumaan kellertävän sävyiseksi. Dell on puolestaan kehittämässä laitteistopohjaista ratkaisua, joka vähentäisi sinistä valoa ilman laadun huononemista.