Kritiikin kohteeksi joutunut Discord on päätynyt höllentämään tiukkoja rajoitteita, joita se on aikaisemmin asettavansa antavansa iOS- sekä iPadOS-käyttäjille.

Noin viikko sitten Discord ilmoitti estävänsä kaikki nsfw-leiman (not safe for work) saaneet yhteisöt App Storen kautta ladatusta Discord-sovelluksesta. Tämä nähtiin kohtuuttoman ankarana linjauksena, sillä se käsitti kaikki palvelimet, jotka oli merkitty alaikäisille sopimattomiksi.

Nyt Discord on höllentänyt linjaustaan koskemaan ainoastaan palvelimia, jotka ovat keskittyneet ”pornografisen sisällön jakamiseen”, The Verge kirjoittaa.

Discordin viestinnästä oli kerrottu The Vergelle, että alkuperäisen päätöksen taustalla oli tarve mukailla App Storen linjauksia. Applen sovelluskauppa soveltuu erittäin tiukasti sovelluksiin, joissa on nähtävissä esimerkiksi alastomuutta.

Applen laitteilla Discord-sovellus tulee oletusarvoisesti estämään nsfw-sisällöt, mutta käyttäjä voi halutessaan ottaa asetuksen pois päältä alustan selainversiossa.

Kyseisen ratkaisun pitäisi kelvata myös Applelle, joka sallii ”satunnaisen nsfw-sisällön” sovelluksissa, mikäli tämä asetus on oletusarvoisesti pois päältä, eikä sitä voi muuttaa sovelluksesta itsestään.