Tiedostojen pelastamiseen on tarjolla erilaisia palveluja ja ohjelmia. Disk Drill on edullinen ja helppokäyttöinen ratkaisu tiedostojen pelastamiseen tietokoneelta ja erilaisilta tallennusmedioilta.

Mac-versiolla saa pelastettua tiedostoja myös Android- ja iOS-laitteista.

Disk Drillin käyttö on helppoa: sivupalkista valitaan tietokoneeseen kytketty laite tai taltio, ja skannaus aloitetaan yhdellä napsautuksella.

Skannaus voi kestää kauan tiedostojen määrän ja taltion kunnon mukaan, mutta jo skannauksen aikana voi esikatsella löytyneitä tiedostoja.

LUE MYÖS:

Skannauksen jälkeen Disk Drill näyttää löydetyt tiedostot eri kategorioihin järjestettynä. Vaihtoehtona on palauttaa kaikki löytyneet tiedostot tai valitut tiedostot. Tuloksia voi lajitella monipuolisesti, ja haku sekä tiedoston esikatselu auttavat löytämään varmasti oikean tiedoston.

Disk Drillin Mac-versiossa on myös hyödyllisiä integroituja apuohjelmia, joilla saa poistettua duplikaattitiedostot ja siivottua turhat väliaikaistiedostot sekä poistettua tietoturvallisesti arkaluontoisia tiedostoja.

Mac- ja Windows-versiossa on myös levyn smart-monitorointi vioittuvan kiintolevyn paljastamiseen ja varmuuskopiointityökalu. Mac-versiolla voi lisäksi luoda käynnistystikun.

Disk Drill toimii macOS:ssa ja Windowsissa ja se tukee kummankin ympäristön tiedostojärjestelmiä, joten hajonnutta PC:n levyä voidaan yrittää pelastaa Macilla ja toisinpäin. Myös Linux-tiedostojärjestelmät sekä raid-levyt ovat tuettuja.

Hajoava levy on helppo varmuuskopioida Disk Drillillä levytiedostoksi, ja hajonneelta levyltä voidaan saada pelastettua ja rakennettua uudelleen tiedostoja. Android- ja iOS-laitteet toimivat tällä hetkellä vain Mac-versiossa, mutta Windowsille tuki on jo beta-versiossa.

Disk Drillillä saa tehtyä skannauksen ilmaiseksi, ja jos kadonneita tiedostoja on vähän, ne saa palautettua ilmaiseksi 500 megaan asti. Pro-versio maksaa satasen, ja se sisältää Mac- ja Windows-version kolmeen omaan tietokoneeseen. Elinikäiset päivitykset saa vain kolmen kympin lisähinnalla. Disk Drillin voi ladata osoitteesta Cleverfiles.com.