Bloombergin lähteen mukaan lähtöpassit saa nyt myös FoxNext, jonka Disney sai talliinsa ostettuaan kilpailijansa, viihdejätti 21st Century Foxin aiemmin tänä vuonna. Ostajakandidaateista ei toistaiseksi ole kuitenkaan tietoa.

FoxNext tekee ilmaiseksi pelattavia ja mikromaksuja sisältäviä brändimobiilipelejä. Sen vuonna 2018 julkaisema Marvel Strike Force keräsi ensimmäisenä vuotenaan mukavat 150 miljoonaa dollaria. Studio on kehittämässä myös Avatar- ja Aliens -pelejä.

Disney on vähentänyt omia pelistudioitaan kovalla kädellä. Vuonna 2016 se sulki Infinity-brändinsä kokonaan, mikä tarkoitti myös brändin pelejä tekevien studioiden loppua. Kirveestä sai myös Club Penguin, aikoinaan suosittu verkkopeli. GameSpot muistaa myös Propaganda Gamesin, Black Rock Studiosin sekä Junction Pointin kokeneen saman kohtalon.

Disney ei suinkaan kokonaan luovu pelimarkkinoista, vaan se ei vain itse halua enää tehdä niitä. Disney kuitenkin mielellään lisensoi omia brändejään muille kehittäjille ja julkaisijoille. Hyvä esimerkki tästä on Star Wars -lisenssin vuokraaminen EA:lle kymmeneksi vuodeksi.