Google, Twitter ja Facebook pyrkivät ratkaisemaan deepfake-ongelmaa omilla tavoillaan. Viihdeyhtiö Disney lähestyy kuitenkin asiaa toisesta näkukulmasta, sillä se pyrkii tekemään deepfakeista mahdollisimman realistisia, kertoo Engadget.

Disney eroaa muista keskittymällä resoluutioon. Perinteisesti deepfake-teknologian kehittäjät ovat keskittyneet saamaan kasvojen vaihdoksen mahdollisimman pehmeäksi, jolloin kasvot näyttävät luonnolliselta. Kuvien tarkkuus on kuitenkin heikko, esimerkiksi DeepFakelabin mallit tuottavat kuvia, joiden tarkkuus on vain 256x256 pikseliä. Disneyn ohjelmiston tuottamat kuvat taas ovat resoluutioltaan 1024x1024 pikseliä.

Korkeampi resoluutio tekee deepfake-videoista aidomman näköisiä. Vielä ei ole varmuutta siitä, mitä varten Disney kehittää teknologiaansa. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että teknologian käyttökohteena ovat elokuvat ja tv-sarjat. Kuolleita näyttelijöitä on jo aiemmin tuotu elokuviin teknologian avulla, ja esimerkiksi 1955 kuollut James Dean esiintyy tänä vuonna uudessa elokuvassa.