Disney+-palvelu herätti maanantaina hämmennystä väittämällä, että se voi ottaa tviittien mediaoikeudet haltuunsa vain ilmoittamalla asiasta Twitterissä, kirjoittaa Slash Gear.

Striimauspalvelu kehotti ensin Star Wars -faneja juhlimaan saagalle omistettua epävirallista juhlapäivää 4. toukokuuta tviittaamalla tunnisteella #MayThe4th. Tämän jälkeen yhtiö vastasi alkuperäiseen viestiinsä lakitekstillä, jossa todettiin kaikkien vastausten ja lähettäjien käyttäjänimien olevan tämän jälkeen Disneyn käytettävissä.

Lakipätkä sai lopulta enemmän huomiota kuin alkuperäinen tviitti. Ihmetystä herätti Disneyn oletus siitä, että se voi noin vain ottaa haltuunsa hashtagin käyttöoikeudet. Lopulta yhtiö päätyi lisäämään, että se käyttäisi tarkoituksiinsa ainoastaan sellaisia tviittejä, joissa on #MayThe4th-tunnisteen lisäksi merkittynä käyttäjä @DisneyPlus.

Sitä, mihin tarkoitukseen Disney aikoo Star Wars -fanien tviittejä käyttää, ei paljastettu. Yhtiön tyytyi viestissään kertomaan, että luvassa on ”jotakin erityistä.”