Netflixin asema Suomessa on vakavasti uhattuna syyskuusta lähtien, kun Disney+ aloittaa täällä suhteellisen pitkän odotuksen jälkeen. Joissakin maissahan palvelu käynnistyi jo viime vuoden puolella, ja Suomen ensi-iltaa odotettiin ensin talvella, sitten keväällä ja lopulta kesällä. Odotus venyi syksyyn, katsomaan pääsee 15. syyskuuta alkaen.

Netflix saa kovan haastajan tulokkaasta. Ensinnäkin Disney kehuskelee sisällöllään, joka kattaa niin jättihittejä kuin yksinoikeudella esitettäviä alkuperäistuotantoja. Hinnoittelullaan se lyö myös Netflixiä sinne, missä sattuu. Normaali kuukausihinta on 7 euron tuntumassa ja vuositilauksesta peritään noin 70 euroa.

Lisäksi nyt on mahdollista tehdä ennakkoon vuositilaus 10 euroa normaalihintaa halvemmalla. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja, kun uskaltaa veikata syyskuun 14. päivään asti voimassa olevan tarjouksen vetoavan moniin.

Tilaajat voivat katsoa Disney+ -suoratoistopalvelua lähes kaikilla yleisimmillä mobiili- ja kytketyillä laitteilla, kuten pelikonsoleilla, suoratoistolaitteilla ja älytelevisioilla – ja peräti neljällä laitteella samanaikaisesti ilman mainoksia. Palvelu tukee useita samanaikaisia latauksia.

Netflixillä katselu neljällä laitteella samaan aikaan edellyttää 16 euron perhetilausta, eli hinta on yli kaksinkertainen Disneyn palveluun verrattuna.

Disney+ -palvelu aloittaa 15. syyskuuta Suomen lisäksi Portugalissa, Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Hollannissa, Belgiassa ja Luxemburgissa.

Mainittakoon tässä yhteydessä, että Netflix ei ole suoratoistopalvelujen ykkönen Suomessa, kuten niin monessa muussa maassa. Täällä valtikkaa pitää Ylen Areena.