The Walt Disney Companyn Pohjoismaiden Senior Vice President Hans van Rijn kertoi sen videoyhteydellä Kööpenhamista: 15. syyskuuta Suomessa aloittava Disney+ aikoo jyrätä laadulla ja volyymilla.

Disneyn Pohjoismaiden van Rijn esittele suoratoistopalvelun tarjontaa aiemmin tänään torstaina. Disney+ tuo suomalaiskatsojille Disneyn, Pixarin, Marvelin, Star Warsin ja National Geographicin sarjoja hurjalla leveydellä. Lisäksi palvelussa on yksinoikeudella Disney+ Originals -tuotantoja.

Maakohtaiset täkyt on räätälöity jo pressissä. Ruotsalaiset pitävät Leijonakuninkaasta, suomalaiset ihan muusta: Tähtien sodasta.

”Ensimmäistä kertaa pohjoismaisilla katsojilla on mahdollisuus katsoa kaikki Star Wars -sisältö yhdestä suoratoistopalvelusta”, van Rijn kertoo.

Suomalaisten mainitseminen Star Warsin yhteydessä ei ole sattumaa, vaan Hans van Rijnin tiimi on tehnyt taustatyönsä. Chewbaccaa näyttelevä Joonas Suotamo mainitaan ja tilastoja hehkutetaan.

”Suomalaiset ovat ostaneet lippuja kolmeen uusimpaan Star Wars -elokuvaan yhteensä 1,5 miljoonaa kappaletta”, van Rijn kertoo.

Palvelun aloittaessa katsottavissa ovat Star Wars -episodit 1– 7 sekä Rise of Skywalker. Star Wars -fanit pääsevät nauttimaan myös hittisarjoista, kuten arvostetusta Star Wars: The Clone Wars -animaatiosarjasta.

Uusi täky samasta brändistä on paljon huomiota saanut Disney+ Originals -sarja The Mandalorian, jonka on tuottanut ja käsikirjoittanut Jon Favreau.

Disney+ lanseerattiin USA:ssa viime syksynä ja on saavuttanut jo yli kuusikymmentä miljoonaa tilaajaa. Hintataso on alussa Suomessa hieman kilpailijoita halvempi. Suomessa Disney+ -suoratoistopalvelun voi ennakkotilata vuodeksi 59,99 euron esittelyhintaan. Normaalihinta lanseerauksen yhteydessä on 6,99 € kuukaudessa tai 69,99 € vuodessa.

Valikoiman voimaa

Kuten muutkin palvelut, Disney+ tasapainoilee sarjasisällön ja elokuvien välillä. Disneyllä katsottavissa on hittielokuvia kuten Avengers: Endgame sekä Oscarilla palkittuja dokumentteja, kuten Free Solo (National Geographic).

Lapsiperheet ovat tärkeä kohderyhmä Disneylle historiallisestikin. Disney+ tarjoaa viihdettä koko perheelle esimerkiksi sellaisten Disneyn klassikkosarjojen kuin Hannah Montanan ja Kahveli kysyy -sarjan kaltaisten, uusien lyhytelokuvien myötä.

Simpsonit-sarjaa näytetään lineaarisessa televisiossa harva se päivä, mutta Disney+ tuo ensimmäistä kertaa sarjan kaikki 30 kautta ja 600 jaksoa yhteen ja samaan digitaaliseen paikkaan.

Palvelun tarjontaan kuuluvat myös yli 20 Pixarin menestyselokuvaa, joiden joukossa ovat esimerkiksi Toy Story 4 ja Doria etsimässä sekä uusia lyhytelokuvia, kuten Lampun elämää ja Pixar tosielämässä, joka tuo Pixarin elokuvista tutut ikoniset hahmot ja hetket osaksi todellista maailmaa.

Disney+ tarjoilee luonnollisesti myös National Geographicin dokumentteja, kuten BAFTA-ehdokas Janen, Sundancen yleisöpalkinnon pokanneen Science Fairin sekä luonnonsuojeluaiheisiin keskittyvän Kohti Okavangoa. National Geographicin suosituista sarjoista mukana on esimerkiksi Will Smithin isännöimä Ihmeellinen planeetta maa.

Tärppeihin kuuluvat myös hittimusikaali Hamilton ja Beyoncén uusi ”visuaalinen albumi” Black is King.

Palvelun myötä tilaajat pääsevät käsiksi Disney-klassikoihin, joiden joukossa ovat muun muassa Tuhkimo, Miekka kivessä ja Pieni merenneito. Mukana on myös uudempia menestyselokuvia, kuten Frozen ja Leijonakuningas (2019).

Jättielokuva Mulan saa palvelussa Suomen ensi-iltansa 4. joulukuuta.

Uusi klassikko. Uusi Star Wars -sarja The Mandalorian on Disney+-palvelun suurimpia lanseeraustäkyjä.