Walt Disney Company on ilmoittanut lopettavansa Radio Disney- ja Radio Disney Country -kanavansa, Deadline kertoo. Vuodesta 1996 toiminut kanava ehti toimintansa aikana siirtyä perinteisen radion maailmasta myös satelliittiradioon ja mobiilisovelluksiin.

Jopa 97 prosenttia amerikkalaisista kotitalouksista tavoittanut kanava oli omalta osaltaan nostamassa parrasvaloihin lukuisia Disney-tähtiä. Radiosta lisävauhtia uralleen kelasivat niin Miley Cyrus, Selena Gomez, Demi Lovat kuin Jonas Brotherskin.

Lopetuspäätös koskettaa suoraan 36 täysipäiväistä tai osa-aikaista työntekijää, yhtiö kertoo. Radio vaikenee lopullisesti vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Samaan aikaan Disney tiedotti myös irtisanomisista Walt Disney Television Groupin puolella. Etelä-Amerikassa toimiva versio Radio Disneystä kuitenkin jatkaa edelleen.

Koronaviruksen riivaamassa maailmassa Disney keskittyy entistä tiiviimmin rakentamaan todelliseksi menestykseksi osoittautunutta Disney+ -palveluaan. Myös yksi Disneyn suurista kilpailijoista ilmoitti juuri tuovansa kaikki ensi vuoden elokuvansa julkiasun yhteydessä näytille omaan suoratoistopalveluunsa.