Kiinalainen DJI on esitellyt uuden kuvausdronen, Mini 3 Pron. 1/1,3-tuumaisella kennolla varustettu kuvauskopteri voi ottaa jopa 48 megapikselin kuvia ja 4k-videota 60 ruutua sekunnissa. Lisäksi se on varustettu hdr-tuella. Näillä kyvyillä se vertautuu valmistajan aiempaan Mavic Air 2 -malliin, mutta painoa uutukaisella on alle puolet isompaan malliin verrattuna.

Uutuus painaa 249 grammaa, mikä ei ole sattumaa. Kamerakopterin käyttö edellyttää rekisteröitymistä Traficomille dronelennättäjäksi, mutta koska laite painaa alle 250 grammaa, ei erillistä kokeiden suorittamista vaadita.

Valmistaja kertoo uutukaisen olevan kokoon taitettuna suunnilleen iPhone 13 Pro Max -puhelimen tai juomatölkin kokoluokkaa. Kameran kerrotaan selviävän 10 metriä sekunnissa puhaltavassa tuulessa ja yhdellä latauksella laite jaksaa lentää parhaimmillaan 34 minuuttia.

DJI Mini 3 Pron kamera sisältää 1/1,3 tuuman cmos-kuvakennon ja f/1.7-objektiivin. Se tukee hdr-kuvanparannusta sekä raw- ja D-Cinelike-väritiloja. Gimbaali taasen ehkäisee tuulen ja kopterin oman liikkeen aiheuttamia epätasaisuuksia. Gimbaali voi nyt myös kääntyä 90 astetta, mikä mahdollistaa helpon pystykuvauksen.

LUE MYÖS

Kopterin kaveriksi on saatavana 5,5 tuuman näytöllä varustettu DJI RC -ohjain, joka lisää kokonaisuuden hintaa 170 eurolla. Vaihtoehtoisesti kopteri on saatavana edullisemmalla DJI RC-N1 -ohjaimella, johon voidaan kytkeä Android- tai iOS-älypuhelin ja DJI:n sovellus. Molemmissa ohjaimissa hyödynnetään OcuSync O3 -yhteyttä, jonka kantama on enimmillään kahdeksan kilometriä.

Varusteluun kuuluvat myös kolmesuuntainen törmäyksenesto, väistötoiminto sekä paikannustiedot, jotka estävät lennättämisen lentokieltoalueilla. Lisäksi kopterista löytyvät korkeusrajoittimet, automaattinen kotiinpaluutoiminto sekä automaattinen ilmaan nouseminen ja laskeutuminen.

Uutuus on nyt myynnissä ja hintaa on ohjaimesta riippuen 859 tai 1029 euroa. Lisäksi saatavilla on kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, kaksi roottorilapasettiä ja kantolaukun sisältä DJI Fly More Kit -tarvikesetti, joka maksaa 199 euroa.