Teleoperaattori DNA kertoo tiedotteessa sulkevansa 3g-verkkonsa vuoden 2023 loppuun mennessä. Yhtiö perustelee päätöstään sillä, että nopeammat yhteydet ovat menneet 3g-yhteyksistä vauhdilla ohi, ja vain reilu kaksi prosenttia DNA:n asiakkaiden käyttämästä mobiilidatasta tapahtuu 3g-verkossa.

”Vuoden 2023 lopulla 3g-verkko on ehtinyt palvella televiestintää jo liki 20 vuotta. Nykyaikaisemmilla verkkoratkaisuilla, kuten 4g ja 5g, saavutetaan merkittävästi korkeampia tiedonsiirron nopeuksia, ja myös verkkojen kapasiteetti on suurempi. Datan siirtomäärät 3g-verkossa ovat laskeneet vuodesta toiseen merkittävästi. Tämä on hyvä aika päästää pitkään palvellut 3g-verkko eläkkeelle”, DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kertoo tiedotteessa.

DNA lupaa, ettei muutos aiheuta pääasiassa asiakkailta toimenpiteitä, sillä lähes kaikki DNA:n verkossa toimivat puhelimet hyödyntävät jo 4g:tä ja 5 g:tä. Jos laite ei kuitenkaan näitä tue, siirretään se 2g-verkon piiriin.

”DNA:lla tiedostetaan myös, että esimerkiksi osa riistakameroista tai yritysasiakkaiden käyttämistä maksupäätteistä toimivat pääasiassa 3g-verkossa. Tällaiset laitteet alkavat kuitenkin jo nyt olla iäkkäitä, ja niiden päivittäminen ehtii todennäköisesti tulla ajankohtaiseksi joka tapauksessa vuoden 2023 loppuun mennessä.”

DNA kertoo olevansa yhteydessä asiakkaisiinsa, joilla on käytössä 3g-liittymä löytääkseen korvaavan ratkaisun.