Sosiaalisessa mediassa kohahdettiin, kun Twitterin uudeksi toimitusjohtajaksi noussut Elon Musk ilmoitti palauttaneensa Yhdysvaltain entisen presidentti Donald Trumpin tilin takaisin alustalle.

Tämä ei tullut varsinaisena yllätyksenä, sillä Musk hehkuttaa itseään sananvapausabsolutistina. Hän myös perusteli tilin palauttamista järjestämällään äänestyksellä.

Onko tehotviittaaja siis palaamassa takaisin entiselle suosikkialustalleen?

Samoihin aikoihin Trump itse totesi, että hänellä ei ole syytä palata takaisin Twitteriin, Reuters uutisoi. Hän kertoi olevansa tyytyväinen omaan Truth Social -somepalveluunsa, jonne hän julkaisee nykyään sisältöä.

Todellisuudessa syy haluttomuuteen palata Twitteriin saattaa olla ensisilmäystä monisyisempi.

Tivi uutisoi jo toukokuussa siitä, miten Digital World Acquisitionin Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle jättämästä asiakirjasta selvisi, että Trump oli sitonut itsensä tiukasti Truth Social -somepalveluun. Asiakirjoista kävi ilmi, että Trump oli luvannut tuottaa somesisältöä yksinoikeudella Truth Socialille

Sopimuksen mukaan Trump saa julkaista somesisältöä vasta kuuden tunnin viiveellä muihin palveluihin Truth Socialin jälkeen. Kuitenkaan poliittinen viestintä, poliittinen rahankeräys tai äänestäjien aktivointi eivät ole rajoituksen piirissä.

Trump on ilmoittanut lähtevänsä mukaan Yhdysvaltain presidenttikisaan, joten on hyvinkin mahdollista, että hän tai hänen kampanjatiiminsä ei malta olla käyttämättä Twitter-tilin suomaa näkyvyyttä.

Tämä ei ole estänyt Muskia houkuttelemasta entistä presidenttiä takaisin alustalleen räävittömän meemin saattelemana.

Trump sai porttikiellon useille merkittäville somealustoille vuonna 2021 Yhdysvaltain kongressitalon valtauksen jälkeen.