Suosittu pilvitallennuspalvelu Dropbox aikoo vastaisuudessa tukea vain yleisimpiä levyjärjestelmiä. Linuxin osalta tämä tarkoittaa ext4:ää. Sen sijaan turvallisemman salatun ext4-levyjärjestelmän valinneille on tarjolla ei-oota.

Dropboxin päätöksen seurauksena ext2-, ext3-, jfs-, Btrfs-, OrangeFS- sekä Reiser4-levyjärjestelmiä käyttävät käyttäjät eivät voi enää synkronoida tiedostojaan pilveen. Sama koskee myös encrypted ext4 -järjestelmää käyttäviä.

Vastaisuudessa Dropboxiin eivät voi tallentaa tiedostoja myöskään Resilient File Systemiä (ReFS) tai Fat32-levyjärjestelmää käyttävät Windows-käyttäjät, GHacks kirjoittaa.

Dropboxin asettama takaraja on marraskuun 7. päivänä. Kyseisen ajankohdan jälkeen Dropboxiin voivat tietojaan synkronoida vain ne käyttäjät, joiden kiintolevyltä löytyy jokin seuraavista levyjärjestelmistä: ntfs (Windows), hfs+ tai apfs (Mac) tai ext4 (Linux).

Käyttäjät, joita Dropboxin päätös koskettaa, saavat ennakkovaroituksen synkronointitoiminnon päättymisestä, GHacks muistuttaa.