Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) kertoo ryhtyvänsä rakentamaan Keski-Suomeen e-urheiluvalmennuksen ja -toiminnan keskusta, jonka ympärille luodaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Hankkeessa on tarkoitus kehittää laajasti e-urheiluyhteisöä, uutta osaamista, joukkue- ja seuratoimintaa, koulutus- ja urheilijapolkuja sekä alan liiketoimintaa esimerkiksi uusien e-urheilutapahtumien myötä. Konkreettisesti tämä näkyy kilpapelaamiseen soveltuvana tilana ja laitteistona.

”Toiminta käynnistetään jo syyskuun aikana Rajakadun kampuksen tiloissa. Sinne tulee 12 konepaikkaa asianmukaisilla pelikoneilla varustettuna. Pääkampuksen tiloja käytetään monipuolisesti eri ryhmien peli- ja hyvinvointivalmennuksiin, mutta ovat osittain myös opiskelijoiden vapaassa käytössä. Käyttöönotosta tiedotetaan vielä erikseen”, hankkeen vastuuvalmistelija ja JAMKin projektiasiantuntija Tuomas Rauhansalo kertoo tiedotteessa.

Hankkeen taustalla on JAMKin vuonna 2018 toteuttama esiselvitys, jossa e-urheilun liiketoimintamahdollisuuksia kartoitettiin.

E-urheilun keskus liittyy osana JAMKin E-urheilulla yhteisöllisyyttä ja liiketoimintaa (eLämää) –hankkeeseen, jota toteutetaan yhdessä Jyväskylän yliopiston, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa. Hankkeen yhteisbudjetti on 175 000 euroa.

Lähde: Tivi