Jalkapallon Veikkausliigan ja Telian yhdessä perustama eFutisliiga käynnistyy 4. marraskuuta. Seurat kohtaavat runkosarjassa kertaalleen toisensa, minkä jälkeen käynnistyvät pudotuspelit, jotka huipentuvat finaaliin joulukuun 15. päivänä.

Veikkausliigan seurat valitsivat kukin jalkapallovideopeli Fifan huippunimistä kaksi pelaajaa omaan joukkueeseensa. Mukana on muun muassa e-jalkapallomaajoukkueen tähti Joona ”Krompe” Vaajala, joka edustaa sarjassa valkeakoskelaista FC Hakaa.

”Todella herkullinen sarja luvassa. HJK on kieltämättä ennakkosuosikki, mutta voittoa lähdemme hakemaan”, Vaajala kommentoi tiedotteessa.

Vaajala nousi maan ykköspelaajaksi viime keväänä voittamalla Fifan epävirallisen suomenmestaruuden. Voitto nosti hänet myös maajoukkueeseen.

”Pelistä tuli juuri uusi versio, ja kaikki vapaa-aika menee nyt uusien kikkojen opettelussa. Helppoja pelejä ei taida olla yhtään edessä, mutta uskon, että taitomme riittävät kärkisijoihin”, ammattilaisuralle tähtäävä Vaajala arvioi.

Veikkausliigan liiketoiminnan kehityksestä ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka iloitsee uuden sarjan käynnistymisestä.

”Jalkapallon levittäytyminen nyt myös digitaalisille viheriöille on historiallinen kehitysaskel suomalaisessa urheilussa. Saamme käyntiin huipputason kotimaisen eFutisliigan, jossa seurat ovat innolla mukana. Mestaruudesta on luvassa jännittävä taistelu”, Korkka ennakoi.

Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä kuvailee uutta liigaa täydelliseksi esimerkiksi siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä.

”Tämä poikkeusaika on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle”, hän sanoo.

Uuden eFutisliigan myötä Telian omistama MTV laajentaa e-urheilutarjontaansa jalkapallon puolelle. Viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta keskiviikkoiltaisin. Lähetyksiä voi seurata myös Telia TV:stä.