Vaikka Microsoft ostaisi pelistudio Activision Blizzardin 69 miljardilla dollarilla, Call of Duty ei luultavasti lähde PlayStationilta hetkeen. Sonylla on sopimus julkaisijan kanssa ja Microsoft on sitoutunut ainakin kolmen vuoden monialustatukeen.

EA-pomo Andrew Wilson ei ole kuitenkaan huolissaan pelisarjan jatkumisesta PlayStationilla vaan näkee tulevaisuuden suurena mahdollisuutena yhtiön fps-sarja Battlefieldille. Vaikka uusin Battlefield 2042 keräsi surkean maineen ja epäonnistui pelaajien houkuttelussa, Wilson vakuuttaa pelisarjan jatkuvan PlayStationilla, Push Square kertoo.

Wilson kertoi hiljattain pidetyssä Goldman Sachsin tapahtumassa, että Battlefield on jatkossakin saatavilla kaikilla alustoilla. Jos Call of Duty poistuu PlayStationilta, alustalle jää uutta pelattavaa etsivä suuri yleisö. Vaikka monet varmasti tämän perusteella vaihtavat alustaa, jotkut etsivät vaihtoehtoista pelattavaa ja Wilson uskoo EA:n pystyvän lyömään rahoiksi heidän avullaan.

Ennen kuin EA pystyy edes kuvittelemaan Call of Dutyn yleisön viemistä yhtiön täytyy saada Battlefield takaisin oikeille raiteille. Wilson myönsi, että pelisarjan kaksi viimeistä osaa jäivät jälkeen fanien odotuksista. Sarjan elvyttäminen vaatii paljon töitä, mutta Wilsonin mukaan oikeat tiimit ovat nyt valmiina tuomaan todellisuuteen sarjan suuren potentiaalin.

Call of Dutyn syrjäyttämiseen vaadittaisiin erittäin hyvä Battlefield-peli, mutta muille julkaisijoille jää paljon mahdollisuuksia pelisarjan hylätessä PlayStationin.