Vuonna 2017 EA sai osakseen runsaasti lokaa. Yhtiö oli juuri julkaisemassa Star Wars Battlefront II -toimintapelin, ja sen tapa tarjota loot boxeja eli esineitä ja hahmojen asuja tarjoavia aarrearkkuja oli vähintäänkin kyseenalainen.

Ongelman ydin kumpusi siitä, että harvinaisia ja varsin voimakkaita hahmoja kuten Luke Skywalker ja Darth Vader löytyi loot boxeista. Tämä tarkoitti sitä, että oikeaa rahaa peliin kippaamalla sai itselleen pelin parhaat hahmot sen sijaan, että ne ansaittaisiin eli avattaisiin pelaamalla.

Pelaajat katsoivat EA:n rahastushalun ylittäneen kriittisen kynnyksen, ja alkoivat pitää asiasta meteliä.

Vihamyrskyn alkuvaiheissa EA yritti vielä selitellä tilannetta itselleen parhain päin. Kun tuntematon EA:n työntekijä halusi Redditissä perustella miksi tällaiseen ratkaisuun oltiin päädytty, kommentti alkoi kerätä peukutuksia alaspäin ilmiömäistä vauhtia.

Kuten Kotaku kirjoittaa, EA:n selittelyt upposivat pelikansaan niin huonosti, että sillä päästiin Guinnessin ennätysten kirjaan.

EA:n selittely on tähän mennessä kerännyt 683 000 peukkua alaspäin.

Sen sijaan ennätyksestä Redditiin kertonut henkilö on saanut viestilleen 80 000 tykkäystä.

Siinä missä EA on saanut itselleen kyseenalaisen maailmanennätyksen, todellinen häviäjä on peliala.

EA:n niskoilleen keräämä vihamyrsky oli niin raju, että siihen heräsivät poliitikotkin. Lainsäätäjät ymmärsivät pian mistä on kyse ja ryhtyivät arvioimaan loot box -mekaniikkoja tosissaan. Aluksi vain EA:ta piinannut myrsky laajeni siis koskemaan koko peliteollisuutta, eikä se ole laantunut vieläkään.

Myrskyn tuomat tappiot pelialalle lasketaan helposti miljardeissa, sillä loot boxit ovat yksi pelien tärkeimmistä ansaintakeinoista.