Electronic Arts keräsi runsaasti kritiikkiä lisättyään Star Wars: Battlefront 2 -toimintapeliin pay-to-win-mikromaksuja. Käytännössä pelaajat joutuivat pulittamaan oikeaa rahaa, mikäli nämä aikoivat päästä pelaamaan esimerkiksi Luke Skywalkerina tai Darth Vaderina. Nyt EA aikoo tuoda maksut takaisin, mutta uudella tavalla.

EA päätti aiemmin vetää mikromaksut kokonaan pois massiivisen vastarinnan seurauksena. Yhtiöltä luvattiin, että maksut palaavat peliin, kunhan ensin on kehitetty mahdollisimman monia miellyttävä toimiva konsepti. Pöydällä oli myös vaihtoehto, jossa mikromaksuja ei enää nähtäisi. Nyt EA:lla uskotaan, että viisasten kivi on löytynyt.

Vastaisuudessa pelin sisäiset, rahalla ostettavat lootboksit eli saalislaatikot sisältävät vain kosmeettisia, esimerkiksi pelihahmon ulkonäköön vaikuttavia muutoksia. Uusien hahmojen avaaminen ja pelistä täysillä nauttiminen eivät enää vaadi oikean rahan pulittamista EA:lle, The Verge kirjoittaa.

EA aikoo julkaista peliin suurpäivityksen maaliskuun 21. päivänä. Uusi mikromaksumalli tulee voimaan vasta huhtikuussa. Ne pelaajat, jotka ovat jo ehtineet tehdä pelin sisäisiä ostoksia, saavat pitää kaiken aiemmin hankkimansa, EA:lta luvataan.