Electronic Artsin Star Wars: Battlefront 2 on melkoisessa vastatuulessa. Peli on niittänyt vain keskinkertaisia arvioita, ja tämän lisäksi EA:n aarrelaatikkomekaniikka, siis se mistä yhtiö luopui vain tunteja ennen pelin julkaisua, sai huolestuneen ranskalaisen senaattorin varpailleen.

GameSpot kertoo, että senaattori Jerome Durain kirjoitti kirjeen uhkapelaamista säätelevälle organisaatiolle, ARJELille, vain tunteja ennen kuin EA ilmoitti jättävänsä mikromaksut uutuuspelistään. Durain myös julkaisi kirjeen Twitterissä.

Durain ylistää videopelejä, etenkin esportsin vaikutusta, sillä molemmat ovat pönkittäneet Ranskan kulttuurin ja talouden kasvua. Durain on kuitenkin huolissaan yleistymässä olevasta loot box -trendistä, eli mekaniikasta jossa pelaajat avaavat aarrearkkuja ja saavat satunnaisia esineitä palkinnoksi, näitä kun saa auki juurikin mikromaksuilla eli oikealla rahalla.

Durain korostaa, että peleissä kuten Overwatch, jossa arkuista löytyy vain kosmeettisia esineitä, ei loot box -mekaniikka ole niin arveluttava. Sen sijaan Battlefront II:n kaltaisissa tapauksissa, joissa arkuista saa konkreettista hyötyä pelisuoritukseen, puhutaan ihan eri tason vaaroista. Näin kutsuttu pay-to-win -rahastustapa on eräänlaista uhkapeliä.

Durain huomautti ARJELille, että mikäli kyseessä todella on uhkapelielementti, tämänkaltaiset pelithän vaativat jonkinlaista kuluttajasuojaa. Kiinassa tällaisia menetelmiä varten on jo kehitetty säädöksiä, kuten todennäköisyyksien julkistamista.

Durain sanoi ottaneensa yhteyttä myös muihin avaintahoihin, kuten esports-järjestöihin, pelien kehittäjiin sekä digitaalisten asioiden valtiosihteeriin.

Kirje on käännetty englanniksi Redditissä.

#lootboxes je dépose une question écrite @mounir et écrit à l'@arjel pour trouver le meilleur moyen d'éviter des dérives pic.twitter.com/1p65PW4wjq

— Jérôme Durain (@Jeromedurain) November 16, 2017