Ebayn pomoportaassa paloivat täysin hihat amerikkalaiseen bloggaajapariskuntaan. Verkkokauppa-aiheista uutiskirjettä tekevä pariskunta kirjoitti Ebayn ja Amazonin riitelystä oikeudessa, ja syystä tai toisesta tämä kirjoitus sai vadit menemään nurin hurjalla tavalla verkkokauppajätin johtajien parissa, New York Times kirjoittaa.

Kirjoituksen ilmestymisen jälkeen Ebay-pomot lähettivät pariskunnalle kasapäin uhkailuviestejä sähköpostitse. Tämä ei kuitenkaan nettikiusaajille riittänyt, vaan häiriköintiä jatkettiin perinteisen postin parissa. Pariskunnalle lähetettiin esimerkiksi hautajaisseppele, verinen sikanaamari, eläviä torakoita, toukkia ja hämähäkkejä - sekä kirja, jossa neuvotaan, kuinka selvitä puolison kuolemasta. Pariskunnan nimissä tilattiin myös erilaisia pornojulkaisuja, mutta nämä toimitettiin muka vahingossa bloggaajien naapureiden osoitteisiin.

Samaan aikaan aloitettiin myös aggressiivinen vihakampanja Twitterin kautta. Lopulta kaksi Ebayn työntekijää matkusti paikan päälle. Aikomuksena oli esittää pariskunnalle väärennettyjä asiakirjoja, joiden mukaan bloggaajia epäiltiin Ebayn johtajien uhkailusta. Epämääräiset kulkijat havaittuaan pariskunta kuitenkin soitti poliisille, joka nappasi häiriköt kiinni.

Kuusi entistä Ebayn työntekijää joutuukin nyt vastaamaan teoistaan oikeudessa. Joukossa on esimerkiksi yhtiön entinen turvallisuusjohtaja sekä poliisin puolelta Ebaylle töihin loikannut erityisistä turvallisuustoimista vastaava johtaja.

Ebayn mukaan se on irtisanonut kaikki kuusi epäiltyä työntekijää jo vuonna 2019. Yhtiö on myös tutkinut silloisen toimitusjohtajansa, Devin Wenigin osallisuutta tapahtumiin. Wenig itse kieltää tienneensä mitään erikoisista tapahtumista, samaan tulokseen on päätynyt myös Ebay omissa tutkimuksissaan.