Uutisoimme jo eilen, että Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings sai EU:n sisämarkkinoista ja palveluista vastaavalta komissaari Thierry Bretonilta postia, jossa pyydettiin heikentämään suoratoistopalvelun kuvanlaatua verkkokapasiteetin säästämiseksi.

Nyt suoratoistojätti on joutunut tekemään juuri kuten Breton pyysi ja heikentää palvelunsa kuvanlaatua 30 päivän ajaksi EU:n alueella, kirjoittaa The Register. Suomessakin asiasta ovat kertoneet useat tiedotusvälineet.

Syynä kuvanlaadun heikentämiseen on koronaviruksen aiheuttama etätyöbuumi, joka kuormittaa tällä hetkellä verkkokapasiteettia ympäri maailman, mutta etenkin pandemian keskuksessa Euroopassa.

Verkkoyhteyksiä kuormittaa paitsi etätyö, myös epidemian takia kotiin työttömiksi jääneet ihmiset, jotka ovat viime päivinä kuluttaneet aikaansa sarjojen ja elokuvien parissa sisätiloissa.

Rajoituksen myötä Netflixin verkkoliikenne Euroopassa vähenee yhtiön mukaan 25 prosenttia. Rajoitusten ilmaantuminen käyttäjien striimeihin saattaa tosin kestää muutaman päivän. Muualla maailmassa katsojat voivat itsenäisesti vaihtaa kuvanlaatunsa heikommaksi, mikäli haluavat näin palvella ennätyksellisen kuormituksen alle joutuneita verkko-operaattoreita.

The Registerin mukaan verkkoliikenne on lisääntynyt koronaviruksen myötä jopa 40 prosenttia. Tästä syystä operaattorit suosittelevat välttämään pelaamista ja videoiden suoratoistoa ruuhka-aikoina, eli päivisin kun moni tekee kotoa käsin etätöitä.