Yhtiö on aiemmin pysytellyt yhden puhelimen vuositahdissa, mutta nyt se aikoo puskea orastaville 5g-markkinoille etunenässä. Tästä huolimatta edes OnePlusin johtaja ei usko 5g-puhelimen olevan mikään hitti.

Cnet uskoo, että toistaiseksi nimeämätön OnePlus 5g eroaisi odotetusta OnePlus 7:stä useammallakin tapaa.

Julkaisu povaa, että OP5G on todennäköisesti lippulaivatuote joka pakkaa sisäänsä muun muassa tuliterän Snapdragon 855 -suorittimen. Sisuksista löytyy uudentyyppinen antenni, joka käyttää 5g-teknologian kaipaamia sub-6 -taajuuksia.

Kehityksen kärjessä oleminen tietysti maksaa, ja 5g-OnePlusin odotetaan maksavan noin puolet enemmän kuin juuri markkinoille tullut OnePlus 6T, eli arviolta 800 euroa.

Juuri tässä piileekin pioneerin perinteinen ongelma: 5g tulee olemaan vallankumouksellinen teknologia, mutta teknologian ollessa nuori pitää siitä maksaa tuhti hinta. Kaiken lisäksi 5g-kyvykkyydestä on tällä hetkellä todella vähän iloa kenellekään käyttäjälle, sillä vaikka ensimmäiset 5g-verkot käynnistyvätkin ensi vuonna, niitä löytyy vain harvasta paikasta, ja ilman operaattoreille kalliiksi käyvää 5g-panostusta ei puhelinten 5g-ominaisuuksista ole mitään iloa.

OnePlus ei itsekään usko, että sen ensimmäinen 5g-puhelin myy hyvin.

”[Tämän] 5g-tuotteen ei odoteta synnyttävän valtavia myyntilukuja”, OnePlusin toimitusjohtaja Pete Lau sanoo. ”[5g] on vasta alkuvaiheissaan, mutta jo vuonna 2020 asia voi hyvinkin olla jo täysin toinen.”

Juuri tämän vuoksi OnePlus haluaa olla yksi ensimmäisistä 5g-valmistajista.

”Kun keskitymme olemaan yksi ensimmäisistä 5g-puhelimia valmistavista yhtiöistä, insinöörimme ja tuotekehittelytiimimme pääsevät aikaisessa oppimaan kuinka parhaiten kehittää laadukas 5g-puhelin uhraamatta laatua tai käyttäjän kokemusta”, Lau selventää.

OnePlus pitää siis ensimmäistä 5g-puhelintaan käytännössä koekappaleena, jotta se on valmiina iskemään, kun 5g-verkot yleistyvät.

Lähde: Tivi