Käyttäjät ovat kertoneet ongelmistaan June Ovens -omistajien Facebook-ryhmässä, josta The Verge -uutissivusto kertoo lukeneensa tapauksista.

Erään käyttäjän uuni kuumensi itsensä 400 Fahrenheit-asteeseen eli 200 Celsius-asteeseen keskellä yötä useiksi tunneiksi. Laitteen omistaja huomasi asian aamulla herättyään.

Uunia oli käytetty myöhään illalla piirakan paistamiseen, mutta se oli käännetty sen jälkeen pois päältä.

The Vergen mukaan itsekseen kuumenevien uunien tapauksia ihmetelleet laitteiden omistajat eivät ole ymmärtäneet, miksi näin on käynyt. Valmistaja June sanoo syyn olevan käyttäjien aiheuttama. Yhtiö suunnittelee päivitystä, joka estää tilanteen toistumisen.

Vuonna 2015 julkaistu June Oven käyttää kameraa ja konenäköä uunissa paistettavan kohteen tunnistamiseen. Uunia voi komentaa kännykkäsovelluksella, jonka kautta voi myös katsoa kuvasta, miltä paistuva herkku näyttää parhaillaan ja varmistaa, että se ei pääse kärähtämään.

Käyttäjä voi sulkea uunin sovelluksen kautta, jos tajuaa vaikka töissä ollessaan sen jääneen päälle. Etäkäytön huono puoli on, että käyttäjä voi vahingossa näppäillä uunin päälle silloin, kun ei ole kotona.

Junen toimitusjohtaja Matt Van Horn sanoo, että tiedossa on muutamia tapauksia, joissa käyttäjät ovat vahingossa klikanneet uunin päälle. Jos sovelluksessa selailee reseptejä, on mahdollista vahingossa painaa nappia, jolla uuni esilämmittää itsensä valmiiksi kyseisen ruokaohjeen mukaiseen lämpötilaan odottamaan ruuan laittamista uuniin.

Van Horn kertoo, että yhtiö aikoo julkaista syyskuussa päivityksen, joka poistaa sovelluksesta mahdollisuuden laittaa uunin etänä lämpiämään. Ensi vuodeksi uuneihin kehitetään kykyä huomata, milloin uuni on tyhjä, jolloin lämmitys käännetään pois päältä tietyn ajan kuluttua.

New Yorkin palokunnan mukaan 33 prosenttia kotien tulipaloista syttyy vartioimattomasta ruuanlaitosta. Kukaan Facebookissa June Ovenin itsestään syttymisestä kertonut ei soittanut palokuntaa paikalle eli kenenkään koti ei syttynyt tuleen tapauksen vuoksi.

Lähde: Tivi

Korjattu 16.8. 8:20 - Uuni kuumeni väitetysti 400 Fahrenheitiin. Artikkelista uupui maininta tästä. Meillekin tutulla Celsius-asteikolla uuni lämpeni ”vain” 200 asteeseen.