Applen uusi M1-suoritin ja sillä varustettu Macbook Air -tietokone ovat saaneet runsaasti positiivista palautetta suorituskyvystään ja akkukestostaan. Arm-pohjainen suoritin vaikuttaa lyövän vanhat Intel-suorittimet laudalta lopullisesti.

ZDNetin toimittaja Robin Harrisin mukaan M1-Macien menestys tulee romahduttamaan Intelin suorittimia käyttävien vanhempien Macbookien hinnat. Kestävinä pidetyt Applen läppärit ovat haluttua tavaraa myös käytettynä ja useita vuosia vanhoista Macbookeista maksetaan usein yhtä paljon kuin pc-valmistajien uusista malleista.

Harrisin mukaan käytettyjen Macien hinnat Craigslist-palvelussa ovat laskeneet merkittävästi jo nyt. Lähes uusia Intel-Macbookeja myydään halvimmillaan noin 600 dollarin hintaan, kun aiemmin vähän käytetyn Macbook Airin markkinahinta on pyörinyt 800–900 dollarissa. Syy on selvä: M1:llä varustettu Macbook Air on tehokkaampi ja akkukestoltaan parempi ja maksaa uutenakin vain pari sataa enemmän.

Harris arvioi, että Intel-Maceja myydään uloskantohintaan myös uusien koneiden markkinoilla vielä tämän vuoden aikana. Elektroniikkakauppiailla on varastoissaan läjäpäin Macbookeja, joista halutaan eroon ennen vuoden loppua. Seuraavien kahden vuoden aikana Applen on tarkoitus siirtyä käyttämään kaikissa koneissaan pelkästään arm-pohjaisia suorittimia.