Jatkossa Tinder-deittisovelluksen kautta on mahdollista saada sininen ”vahvistettu”-merkki, kirjoittaa The Verge. Merkki kertoo siitä, että henkilön ulkonäkö vastaa valokuvaa, tai että kyseessä on ainakin sama henkilö.

Käyttäjää pyydetään ottamaan itsestään profiilikuvaa vastaava kuva reaaliajassa. Kuvat lähetetään Tinderin vahvistus-tiimille, joka käyttää kasvojentunnistusteknologiaa apuna henkilön todentamisessa, Tinder kertoo tukisivuillaan.

Yhtiö ei kerro, pitääkö vahvistaminen tehdä joka kerta, kun muuttaa hiustyyliään tai painoon tulee muutama kilo lisää.

Ominaisuus julkaistaan aluksi vain Taiwanissa ja Irlannissa. Yhtiö on kuitenkin kaavaillut työn ulkoistamista ohjelmistolle, jolloin sovelluksen käyttäjämäärä ei olisi rajoite.

Hätänappula ja häiritsevyyskysely

Ehkä rankimpana uudistuksena Tinder ilmoittaa kumppanuuden Noonlight-turvasovellusyhtiön kanssa. Yhdysvaltalaiset Tinder-käyttäjät voivat jatkossa ilmoittaa sovellukselle tulevista treffeistään ja varmistaa, että hätätilanteessa joku tulee apuun.

Hätätilanteessa käyttäjä voi pitää Noonlight-sovelluksen hätänappia pohjassa, mikä laukaisee hätäilmoituksen. Sovellus antaa käyttäjälle mahdollisuuden peruuttaa ilmoitus syöttämällä oma pinkoodi tai vastaamalla sovelluksen lähettämään tekstiviestiin tai puheluun. Jos käyttäjä ei vastaa yhteydenottoihin, hätäkeskus kutsutaan paikalle.

Tinder kertoo myös lievemmästä uudistuksesta: häiritseviä viestejä kartuttavasta kyselystä. Kyselyominaisuus julkaistaan yhtiön mukaan ”tietyillä markkinoilla”.