Google joutui viimein taipumaan Applen tahtoon ja kertomaan näyttävästi App Storessa, mitä tietoja hakujätin sovellukset käyttäjistä keräävät. Lista on pitkä, ja käyttäjien yksityisyyttä suojeleva DuckDuckGo-hakupalvelu ottaa asiasta kaiken ilon irti.

DuckDuckGo pilkkaa Googlea kovin sanankääntein Twitterissä. Hakukoneelta muun muassa todetaan, että ei ole mikään ihme, että Google viivytteli niin kauan iOS-sovelluspäivitysten kanssa. DuckDuckGolla epäillään, että Googlella haluttiin piilotella kerätyn tiedon määrää.

”Kuukausien viivyttelyn jälkeen Google viimein paljastaa, miten paljon henkilökohtaista käyttäjätietoa se kerää Chromen ja Googlen sovellusten käyttäjiltä. Ei ihme, että he halusivat piilottaa sen. Käyttäjien vakoilulla ei ole mitään tekemistä erinomaisen verkkoselaimen tai hakupalvelun kehittämisen kanssa. Me tiedämme, sovelluksemme sisältää molemmat”, DuckDuckGolta todetaan viitaten yhtiön omaan DuckDuckGo Privacy Browser -verkkoselaimeen.

App Storessa sovelluksia julkaisevat kehittäjät ovat nykyään pakotettuja paljastamaan, mitä tietoja nämä sovelluksen kautta keräävät. Googlella on kestänyt kuukausia päivittää kaikki sovelluksensa Applen uuden politiikan mukaiseksi.