Steam Linkin avulla käyttäjä pystyi striimaamaan pelinsä esimerkiksi tietokoneelta vaikkapa television ruudulle. Varsinainen verkkoyhteys hoitui langattomasti. Laitteeseen pystyi jopa liittämään peliohjaimen, jolloin isäntäkonetta ei tarvinnut raahata aivan television ulottuville, Neowin kirjoittaa.

Jostain syystä Steam Link ei kuitenkaan kiinnostanut suurta yleisöä. Laite oli Steamissa lähes jatkuvassa alennuksessa. Alimmillaan laitteen omistajaksi pääsi mitättömällä 2,5 dollarin sijoituksella.

Siksi ei voidakaan pitää suuren suurena yllätyksenä, että Valve on nyt päättänyt haudata Steam Link -laitteet.

Eurooppaan laitteita ei toimiteta enää lainkaan, ja Yhdysvalloissa varastot on tarkoitus myydä tyhjiksi. Mikäli Steam Link taloudesta löytyy, ei syytä huoleen toistaiseksi ole, sillä Valve aikoo jatkaa laitteen tukemista myös tulevaisuudessa, Neowin huomauttaa.

Valve aikoo korvata Steam Link -laitteen toiminnot Steam Link -sovelluksella, jollainen on saatavilla muun muassa Samsungin älytelevisioihin. Myös Android-mobiililaitteen omistajat pääsevät kokeilemaan sovellusta beetamuodossa.

IOS:n osalta Applen ja Valven sukset menivät ristiin, sillä Cupertinon jättiläinen katsoi Steam Link -sovelluksen rikkovan App Storen käyttöehtoja ja poisti sovelluksen sovelluskaupan valikoimista.