Tutkimustalo Gartnerin analyyytikko Bob Gill kommentoi Business Insiderille, että reunalaskenta on täydellinen pilviteknologian täydentäjä.

Gartner ennustaa, että vuonna 2022 yli 50 prosenttia yritysdatasta luodaan ja käsitellään muualla kuin perinteisissä konesaleissa tai pilvessä. Siitä on kasvamassa 250 miljardin dollarin suuruinen ala.

Laskentatehon käyttäminen itse sovellusta pyörittävässä laitteessa tai muutoin lähempänä käyttökohdetta kiinnostaa muun muassa itseohjaavien liikennevälineiden ja pitkälti automatisoitujen tehtaiden toiminnan tukena, sillä muun muassa pienempi latenssi on niissä hyödyksi. Samalla voidaan saada käyttöön pilveen verrattuna suurempi kaista ja myös noudattaa datan käsittelystä annettuja säädöksiä.

Yritysten kannalta omista konesaleista luopuminen on ollut taloudellisesti järkevää. Samalla kun pilvi on tarjonnut skaalautuvuutta laskentatehoon tarpeen mukaan, tulee sen mukana myös omat tekniset murheensa. Esimerkiksi toimintakatkon sattuessa ollaan helisemässä.

“Pilviyhtiöt lyövät suuria vetoja reunalaskennan puolesta, mikä näyttää ristiriitaiselta, mutta ne tunnistavat sen, että monissa skenaarioissa pilvi ei toimi”, tutkimustalo IDC:n Dave McCarthy tuumi Business Insiderille.