Yle kirjoittaa naisesta, jolle soitto löytötavaratoimistoon tuotti ikävän yllätyksen lähes 74 euron laskun muodossa. Kuluttajariitalautakunta käsitteli asiaa ja totesi hinnan kohtuuttomaksi.

Lautakunnan mielestä kuluttaja ei ole velvollinen maksamaan kohtuullista hintaa enempää, ellei palvelun hintaa ole selvästi kerrottu puhelun alussa. Tässä tapauksessa puhelun alussa oli mainittu vain jonottamisen olevan maksullista ja hintojen löytyvän Suomen Löytötavarapalvelun verkkosivuilta. Tämä ei kuluttajariitalautakunnan mielestä täytä vaatimuksia.

Lautakunnan puheenjohtaja Pauli Ståhlberg toteaa, että kun sopimusta ei tehdä verkossa vaan soittamalla, hintatieto pitää antaa puhelimessa. Sopimuksen teolla tässä yhteydessä tarkoitetaan sitä, että nainen jäi jonoon odottamaan palvelua.

Nainen oli soittanut kysyäkseen kadonneen kukkaron perään. Jonossa hän oli 24 minuuttia ja lopulta puolen minuutin puhelinkeskustelussa selvisi, ettei kukkaroa ole löydetty. Lautakunnan mielestä kohtuullinen hinta naisen saamasta palvelusta on viisi euroa.

Yle on kuullut asiassa Suomen Löytötavarapalvelun toimitusjohtaja Petri Fonsénia, joka kertoo yhtiön maksaneen suositellun korvauksen asiakkaalle. Hänen mukaansa kyse oli yksittäistapauksesta. Lisäksi hän sanoo, että maksullinen jonotus on nyt poistettu ja hinta kerrotaan selvästi puhelun alussa.