Muun muassa ranskalaiset uutistoimistot tekivät suoraa lähetystä YouTubeen Notre Damen tapahtumista. YouTuben faktantarkistustyökalu jakoi videoiden yhteydessä tietoa syyskuussa vuonna 2001 tapahtuneesta WTC-terrori-iskusta, jossa terroristit lensivät lentokoneilla World Trade Centerin kaksoistorneihin.

YouTube testaa palvelussaan fatkantarkistustyökalua, jonka avulla se pyrkii vähentämään valeuutisten, misinformaation ja salaliittoteorioiden levittämistä.

”Nämä faktalaatikot ilmestyvät videoihin algoritmien perusteella ja tällä kertaa järjestelmämme teki virheen”, YouTuben tiedottaja kertoi BuzzFeed News’lle. Sittemmin YouTube on poistanut faktalaatikot videoista.

Vaikka YouTube ei tarkkaan kertonut, mikä sai järjestelmät lisäämään videoihin WTC-iskujen faktalaatikon, mutta syynä voi tietysti olla savua tupruttava suuri rakennus. YouTubessa on kuitenkin suuri määrä videoita WTC-iskujen salaliittoteorioista.

Notre Damen palo on saatu haltuun. Palo sai arvioiden mukaan alkunsa kattorakenteista, joissa tehtiin korjaustöitä. Kuolonuhreja palossa ei tullut.