Google saattaa hyödyntää pian Androidin push-notifications-ilmoitusjärjestelmää muistuttaakseen käyttäjää siitä, ettei tämä ole hetkeen vieraillut yhtiön Chrome-selaimen parissa, 9to5Google kirjoittaa.

Toistaiseksi testikäytössä oleva ominaisuus on piilotettu erillisen järjestelmälipun taakse, eikä se ole oletusarvoisesti käytössä. On kuitenkin mahdollista, että Google ottaa ominaisuuden käyttöön myöhemmin.

9to5Google kirjoittaa, että selain tarkistaa Chromen edellisen käyttökerran, kun käyttäjä avaa esimerkiksi erillisen Chrome-välilehden jonkin sovelluksen sisällä. Mikäli laitteelle on asennettu Chromen lisäksi muitakin selaimia, kehottaa Google käyttäjää valitsemaan oman vaihtoehtonsa.

Suunnitelmissa on testikäyttää kolmea erilaista ilmoitusta sen havainnointiin, mikä niistä saa käyttäjän todennäköisimmin avaamaan Googlen selaimen. Nämä liittyvät päivittäisiin uutisiin, datan säästämiseen sekä yhtiön omiin Chrome-suosituksiin.

Aikaisimmillaan ilmoitukset saattaisivat tulla käyttöön Chrome 86:n mukana lokakuussa.

9to5Google muistuttaa, että Chrome löytyy Androidista esiasennettuna järjestelmäsovelluksena, jota ei voida poistaa, joten Googlen mahdollisesti käyttöön aktivoitavat ilmoitukset saattavat todella ärsyttää käyttäjiä.