Tietoturvayhtiön eksentrisenä perustajana tunnettu John McAfee on pidätetty Espanjassa. Yhdysvaltojen oikeusministeriö syyttää häntä veronkierrosta, Cnet uutisoi.

McAfeella ei ole pitkään aikaan ollut tekemistä nimeään kantavien tietoturvatuotteiden kanssa. Syytteet eivät koske tietoturvayhtiöön liittyviä asioita: kyse on perustajan henkilökohtaisista veroasioista vuosina 2014-2018.

Syytteen mukaan McAfee on tienannut viime vuosina rahaa mainostamalla kryptovaluuttoja, puhujakeikoilla, konsultoimisella sekä myymällä oikeudet elämäntarinaansa dokumenttia varten.

Verotiedoissaan McAfee on piilotellut jahtinsa, kiinteistöjä ja ajoneuvon muiden henkilöiden nimiin. Samoin hän on ohjannut työpalkkioita maksettavaksi muiden tileille sekä kryptovaluuttana.

Syyte on päivätty kesäkuun 15. päivä, mutta se tuli julki vasta nyt. McAfee odottaa luovutusta Yhdysvaltoihin vastaamaan syytteisiin. Jos hänet todetaan syylliseksi, luvassa on vuosien vankilatuomio.

Aiemmin näyttö ei ole riittänyt tuomioon, kun McAfeen entisen asuinpaikan, Belizen poliisi epäili häntä laittomien aseiden hallussapidosta sekä huumeiden valmistuksesta. Belizen poliisi halusi myös jututtaa McAfeeta tämän naapurin murhasta, mutta McAfee otti ritolat ja pakeni maasta.