Ohjelmistoguru John McAfee on intoillut kryptovaluutta dogecoinin nousseesta arvosta vankilasta käsin, City A.M. kirjoittaa. Samalla hänen julkaisemansa somepäivitys antaa karun kuvan miljardöörin nykyisestä elämäntilanteestaan.

McAfee on aikaisemmin vihjaillut, että hänen yhteytensä kyseiseen ”meemivaluutan” on yksi syy siihen, miksi Yhdysvaltain viranomaiset jahtaavat häntä syytteiden kanssa.

Epäilyjen mukaan eksentrinen miljardööri keinotteli kryptovaluutoilla ensin hehkuttamalla niitä, minkä jälkeen hän oli myynyt virtuaalikolikkonsa arvon noustua. Häntä epäillään myös veronkierrosta.

McAfee on tällä hetkellä vangittuna Espanjan Barcelonassa, jossa hän odottaa luovutusta Yhdysvaltoihin.

City A.M. -julkaisun mukaan McAfee oli ällistynyt kuullessaan vaimoltaan Janice McAfeelta, että dogecoinin hinta oli noussut dollareissa yli 30 senttiin.

”Pidän hänet ajan tasalla viimeisimmistä uutisista ja hän oli shokissa kuultuaan dogen hinnan”, Janice McAfee kommentoi City A.M.:lle.

John McAfee on itse paljastanut Twitterissä, että elämä katalonialaisessa vankilassa ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Julkaisemassaan päivityksessä hän kertoo, että kielimuurin takia ihmiskontaktit ovat varsin vähäiset. Muut vangit puhuvat pääasiassa espanjaa tai katalaania.

Tekstissä hän toteaa, että vankilassa vietetty aika on ollut ”hänen elämänsä raskain vaihe”.