Akvaarioissa saattaa pian olla robottidelfiinejä, joita kävijät eivät välttämättä heti erota aidoista, kertoo Business Insider. Uudesta-Seelannista tuleva Edge Innovations suunnittelee tekoälyllisiä robotteja tulevaisuuden eläintarhoja ja akvaarioita kehittääkseen.

Yhtiön edustaja Roger Holzberg kertoi, että ihmiset eivät halua eettisistä syistä tulla katsomaan vesieläimiä eläintarhoihin. Hänen mukaansa monia kuitenkin kiinnostaa kyseisistä eläimistä oppiminen, mihin yhtiö aikoo vastata suunnitelmillaan.

Robottidelfiinit eivät kuitenkaan ole halpoja. The Guardianin mukaan kappalehinta on yli 20 miljoonaa euroa. Edge Innovations lupaa niiden kestävän kauemmin kuin aidot delfiinit ja niiden ylläpito tulee huomattavasti halvemmaksi.

Akvaariot eivät ole ainoat paikat, joihin yhtiö aikoo tarjota robotteja. Esimerkiksi hotellit, risteilyt, ostoskeskukset ja museot voisivat yhtiön mukaan hyötyä niistä. Delfiinien lisäksi suunnitteilla on myös esimerkiksi valkohairobotteja.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista robottien valmistamisessa oli realistisuus. Yhtiö lupaa, että niitä voi luulla aidoiksi. Delfiinirobotti painaa melkein 300 kilogrammaa. Robotit ovat kauko-ohjattavia, ja akun kestoksi luvataan jopa 10 tuntia. Ensimmäinen käyttökohde niille on kiinalainen akvaario.