Pelijätti Electronic Arts sai vastaansa varsinaisen vihapalautteen vyöryn, kun yhtiö puolusti pian julkaistavan Star Wars: Battlefront 2 -pelin kiistanalaista mikromaksumallia. Päätöstä perustellut kommentti keräsi 50 000 negatiivista ääntä.

Star Warsista tutut hahmot, kuten pahis Darth Vader ovat tarjolla myös Battlefront 2 -toimintapelin pelaajille. Tosin vain siinä tapauksessa, että nämä ovat valmiita tahkoamaan tehtäviä jopa 40 tunnin ajan pelin sisäistä valuuttaa haaliakseen. Toinen vaihtoehto on kaivaa kuvetta.

Monet ovat pettyneet Electronic Artsin päätökseen lukita avainhahmoja joko pelinsä puhki pelanneille tai pelaajille, joilta löytyy tarvittavaa maksuhalukkuutta.

EA:n mukaan päätöksen taustalla on se, että yhtiö halusi tehdä tehtävien suorittamisesta palkitsevaa. Yhtiön mukaan se jatkaa palautteen kuuntelemista herkällä korvalla ja tekee tarvittaessa muutoksia peliin. Suuri osa lopulliseen peliin vaikuttaneista päätöksistä on tehty EA:n mukaan avoimesta beetatestistä saadun palautteen perusteella.

Reddit-käyttäjät eivät osta Electronic Artsin väitteitä. Mikromaksumallia perusteleva kommentti on kerännyt jo yli 50 000 negatiivista ääntä yhteisöpalvelun sisäisen äänestysjärjestelmän kautta. Kyseessä täytyy olla jonkin sortin ennätys, Softpedia kirjoittaa.

Softpedia huomauttaa, että kun peli myydään täyteen hintaan, voisi olettaa, että suosikkihahmonsa saa käyttöönsä heti. Varsinkin, kun kaikki pelihahmot ovat avattavissa välittömästi, kunhan lompakossa riittää syvyyttä. Eräs Reddit-käyttäjä myös huomauttaa, että 40 tuntia yhden hahmon avaamiseksi on todella paljon. Entä ne loput?

Star Wars: Battlefront 2 julkaistaan 17. marraskuuta.