Pelitalo Electronic Arts pohtii Andrew Wilsonin suulla luopumista jokavuotisista futispelijulkaisuista. Rahaa voisi virrata taloon helpommin, jos Fifa- ja Madden-jalkapallopelejä myytäisiin jatkuvasti päivittyvänä palveluna.

Kun tietty pelisarja päivittyy kerran vuodessa on olemassa aina riski siitä, että käyttäjät jättävät sen mieluummin kauppaan. Varsinkin, kun kyseessä on usein kosmeettinen päivitys, joka tuo ajan tasalle lähinnä pelaajien nimet ja pelipaidat. Saattaa mukaan eksyä pari uutta pelitilaakin, mutta loppupeleissä tarjolla on vähän sellaista, josta kannattaisi maksaa täysi hinta.

Nyt tämän on huomannut myös EA. Wilsonin mukaan pelitalo pohtii parhaillaan sitä, miten Fifan ja Maddenin ystäviltä saataisiin nyhdettyä tasainen kassavirta. Internet tarjoaa tähän lukuisia mahdollisuuksia. Pelejä voitaisiin esimerkiksi myydä palveluna, jossa ne päivittyisivät jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten Windows 10 ikään, Engadget kirjoittaa.

Minkäänlaista lopullista päätöstä tai aikataulua ei ole lyöty lukkoon, vaan asia on toistaiseksi pohdinnan tasolla. Muutos tarjoaisi kuitenkin selviä synergiaetuja molemmille osapuolille.

EA:n ei tarvitse enää jännittää, kuinka moni on valmis ostamaan erikseen myytävän täysihintaisen vuosipäivityksen, vaan yhtiö voisi keskittyä säännöllisen uuden sisällön tarjoamiseen kuluttajille. Myös pelilevyjä tarvitsisi painaa vähemmän, mikä säästäisi kustannuksia. Pelaajat puolestaan saisivat kaipaamiaan päivityksiä ja uusia ominaisuuksia useammin kuin kerran vuodessa, Engadget huomauttaa.