Kuten muissakin urheilulajeissa, myös e-urheilussa kilpapelaajat ovat yleensä nuoria ja tarmokkaita tyyppejä, joiden reaktioaikoja ajan hammas ei ole päässyt puraisemaan. Harvemmin nämä pelaajat ovat kuitenkaan alle 16-vuotiaita.

E-urheiluorganisaatio Team 33 onkin kiinnittänyt riveihinsä 8-vuotiaan Fortnite-pelaaja Joseph Deen. Seuran kanssa tehdystä diilistä nuori pelaaja nettosi ainakin 5 000 dollarin pelilaitteiston sekä 33 000 dollarin organisaatioon liittymisbonuksen, Dot Esports uutisoi.

Team 33 perustaja Tyler Gallagher paljasti, että organisaatio on treenannut nuorta pelaajaa jo parin vuoden ajan.

”Olemme kouluttaneet häntä jo parin vuoden ajan. Nuorissa pelaajissa on tulevaisuus, joten halusimme aloittaa hänen treenaamisensa pienestä pitäen”, Gallagher kertoo seuran tiedotteessa.

Papereiden allekirjoittaminen tapahtui seuran pääkallopaikalla Los Angelesissa, jossa organisaation tilat sijaitsevat. Team 33:n mukaan seuran luovissa tiloissa ovat vierailleet vuosien varrella esimerkiksi Post Malone, Drake sekä Travis Scott.

Lasten värvääminen e-urheiluseuran leipiin on myös kiistanalainen temppu. Jo aikaisemmin Faze Clan -seura joutui myrskyn silmään, sillä organisaatio oli kiinnittänyt riveihinsä 12-vuotiaan Fortnite-pelaajan.

Ongelma oli se, että pelaajan tulee olla vähintään 13-vuotias pelatakseen virallisissa Fortnite-turnauksissa ja striimatakseen pelaamistaan Twitchiin. Asian tultua ilmi hänen Twitch-tilinsä suljettiin.

Onkin iso kysymysmerkki, miten Team 33 hoitaa vastaavat ongelmat. Virallisiin kisoihin osallistumista Deen tulee odottaa vielä noin viiden vuoden ajan.