5g on tullut Suomeen varsin hitaasti hiipien. Asiasta tosin puhuttiin pitkään jo etukäteen, mutta puheista käytäntöön siirtyminen on ollut hitaampaa. Aluksi verkkojen kattavuus oli niin niukka, ettei siitä juuri kenellekään ollut käytännön iloa. Mutta mihinpä niitä verkkoja olisi tarvittu, kun päätelaitteiden tarjonta oli pitkään yhtä vähäistä.

Vähän kerrassaan tilanne on parantunut. Kaikki suuret Suomessa toimivat operaattorit lähettävät tiuhaan tiedotteita uusista 5g-kaupungeista, ja päätelaitteitakin alkaa olla jo sen verran, että asiakas pääsee ihan valitsemaan.

Elisa kertoo nyt aloittavansa kahden uuden Xiaomin 5g-puhelimen ennakkomyynnin. Toukokuuksi luvataan myös edullisemman hintaluokan 5g-puhelinta samalta valmistajalta.

Torstaina ennakkomyyntiin tulevat puhelinmallit ovat Xiaomi Mi 10 5G sekä Xiaomi Mi 10 Pro 5G. Pro-mallin omistajaksi pääsee tonnilla, ”tavallinen” on satasen halvempi. Käteensä uutuuspuhelimia saa vielä tämän kuun aikana.

”Toukokuussa 5g-puhelimien valikoima kasvaa mielenkiintoisella tavalla, sillä Elisa tuo ensimmäisenä Suomessa uuden Xiaomin edullisemman hintaluokan 5g-puhelimen, Xiaomi Mi 10 Lite 5G:n, saataville. Silloin puhelimen 5g-ominaisuuksista pääsee nauttimaan jo alle 400 eurolla”, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama sanoo tiedotteessa.

Tiistaina Elisa kertoi aloittaneensa jo upouusien OnePlus 8 -sarjan 5g-puhelimien ennakkomyynnin. Samanhenkisen tiedotteen julkaisi liki samalla kellonlyömällä DNA.