Elokuun Mikrobitti on ulkona! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Mikrobitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue Mikrobitti näköislehtenä tai yksittäisinä verkkojuttuina tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpana lehtenä joulukuu 1993. Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Mikrobitti 08/2023

Heinäkuun numeron ykköstestissä seitsemän kappaletta m.2-paikan ssd-levyjä. Massamuisteja markkinoidaan hurjilla nopeus­lupauksilla, mutta monille on epäselvää, mitä iloa lisänopeudesta todellisuudessa on. Ssd-vertailumme tuo asiaan valaistusta.

LUE VERTAILU:

Vertailussa mukana Gigabyte Aorus Gen4 7300, Gigabyte Aorus Gen5 10000, Kingston NV2, Kingston Fury Renegade, Samsung 990 Pro, Seagate FireCuda 520, Western Digital Green SN350 ja VERROKIT sata-ssd Samsung 870 Evo sekä SATA-kiintolevy Seagate Barracuda 64 Mt 7200 rpm.

Toisessa vertailussa verkon yhteistyösovellukset. Opiskelijoiden ryhmätehtävät ja yhdessä työskentely ovat yleistyneet etäajan ja koulutus­leikkausten aikakaudella. Sopivalla alustalla saa ideat talteen, siipeilijät kuriin ja valmiin tuotoksen esittelyyn.

LUE VERTAILU:

Mukana vertailussa Canva, Coda, Concepts, Dropbox Paper, Flinga ja Whimsical.

Elokuun Mikrobitti

Ilmiöjutussa tarkastellaan julkisuutta netissä sekä verkon vaaroja. Synkän metsän teoria kuvaa uhkaavaa maailman­kaikkeutta, jossa kaikki pelkäävät toisiaan. Istuuko vertauskuva myös verkkokeskustelujen kehitykseen?

LUE ILMIÖJUTTU:

Oppaassa tutustutaan tietokoneen etäkäytön tapoihin. Tietokoneen etäkäyttö on tärkeä taito muita auttavalle it-tietäjälle. Se on hyvä osata myös matkoilla ollessa, jos tarpeellinen tieto on unohtunut omalle koneelle.

LUE OPAS:

Softa-arviossa lapsille sopivat pelit. Kirjoitimme kesäkuun Mikrobitissä, kuinka lasten kanssa pelaamisesta on runsaasti hyötyjä. Pelit harjaannuttavat reaktio­nopeutta ja kehittävät koordinaatiota, ja lisäksi ne voivat opettaa vaikkapa etiikkaa, historiaa ja maantietoa.

Lapsen kanssa pelaillessa saa viettää yhteistä aikaa ja pitää estoitta hauskaa! Hyviä lapsille sopivia pelejäkin piisaa pilvin pimein.

LUE VERTAILU:

Peli-ilmiössä pohditaan tarinan kertomisen vaikeutta. Pelejä parjataan usein heikoista tarinoista ja kömpelöstä kerronnasta. Muihin taidemuotoihin verrattuna peleihin on kuitenkin poikkeuksellisen vaikea tehdä tarinaa, ja hyvistä syistä.

PELIPALSTALLA MUUN MUASSA:

Lisäksi mukana lyhyemmät testit ja kokeilut: mukana muun muassa OnePlus Nord 3, Polar Ignite 3 Titanium sekä AVM Fritz! Repeater 3000 AX.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta! Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti .

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa . Ota meidät seurantaan myös Instagramissa sekä TikTokissa!