Rautaista lukemista loppukesän lämpimiin iltoihin! Elokuun Bitti on nyt kaupoissa ja postilaatikoissa. Lue uusi lehti netissä tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä ovat hyvät ja halvat älypuhelimet. Puhelinkaupassa ei välttämättä ole järkeä takoa tiskiin tonnikaupalla riihikuivaa, sillä testimme perusteella satasella tai kahdella saa jo yllättävän hyvän puhelimen.

Testissä olivat mukana HMD Nokia 2.2, HMD Nokia 4.2, Huawei P Smart, Huawei Y5, Motorola Moto G7 Play, Samsung Galaxy A10, Samsung Galaxy A20e ja Sony Xperia L3.

Lue halpojen älypuhelimien testi tästä linkistä.

Lehden kakkostestissä ovat ulkoiset wlan-sovittimet, jotka mahdollistavat nettiyhteyden silloin jos langallista verkkoa ei ole saatavilla koneen lähellä eikä pöytäkoneessa ole sisäänrakennettua wlan-yhteyttä. Testasimme edulliset ja helposti käyttöön otettavat ulkoiset wlan-sovittimet.

Testissä olivat mukana Asus USB-N13, Asus USB-N14, Netgear A6210, TP-Link Archer T9UH, TP-Link TL-WN725N ja Zyxel NWD6605. Lue juttu.

Pitkässä ilmiöjutussa perehdytään Omadataan. Omadata-liike haluaa palauttaa henkilötietojemme hallinnan meille itsellemme ja tehdä samalla Suomesta reilun datatalouden mallimarkkinan.

Minkälainen olisi maailma, jossa meistä henkilödatamme toisi hyötyä meille itsellemme niin ruokakaupassa, liikenteessä kuin terveydenhoidossa – ja samalla tukisi niin yhteiskuntaa kuin yrityksiä? Lue juttu Omadatasta.

Elokuun lehti. Isossa testissä halvat ja hyvät älypuhelimet + paljon muuta.

Toisessa ilmiöjutussa perehdytään kilpapelaamisen eli esportsin eli e-urheilun kulissien takaiseen maailmaan. Elektronisessa urheilussa tuomarit tekevät paljon muutakin kuin lukevat sääntöjä ja paljastavat vilppejä. Lue juttu.

Isossa oppaassa rakennetaan kolme unelmien pc:tä. Liki jokainen meistä haaveilee joskus siitä, että lottorivi osuu kohdalleen, rikas Amerikan-isosetä jättää yllätysperinnön tai kotitalon ullakolta löytyy unohtunut Helene Schjerfbeckin maalaus. Kun onnenpotku sattuu kohdalle, millaisen tietokoneen sitä hankkisi? Lue juttu.

Toisessa opasjutussa esitellään komentoriviä vasta-alkajille, ja saattaapa näistä komennoista jokunen auttaa myös edistyneempää tietokoneen näprääjää. Lue juttu.

Uudessa tekniikkajutussa perehdytään pci express -väylän tekniikkaan. Useimmat tunnistavat väylän helposti: nehän ovat niitä pitkiä, yleensä näytönohjaimen varaamia korttipaikkoja pöytäkoneen emolevyllä. Korttipaikka on kuitenkin vain yksi pci-e:n ilmenemismuoto, eikä sen ulkonäöstä voi päätellä, millä vauhdilla data liikkuu. Lue juttu.

Käytätkö vielä käteistä rahaa? Softa-arviossa vertaillaan pikamaksusovelluksia, jotka tekevät kovaa vauhtia setelien laskemisesta tarpeetonta hommaa. Tsuit tsait, ja pikkuvelat on maksettu kaverille puhelimen ruudulla. Lue juttu.

Kuukauden retrojutussa puolestaan perehdytään peleihin, joissa yritettiin käyttää pohjana Tolkienin tarinoita. Moni niistä epäonnistui, ja matka on ollut kivinen. Lue juttu.

Lyhyemmissä testeissä mukana muun muassa Raspberry Pi 4, Ikea Symfonisk, Netgear A6210, Honor 20 & 20 Pro, Huawei Mte 20X 5G, TP-Link Archer T9UH, Apple Watch Series 5 GPS+ Cellular, OnePlus 7 Pro ja Samsung Galaxy A80 sekä paljon muuta.

Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1990. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa .