Elokuun numero löytyy nyt kaupoista.

Tilaajille Bitti on luettavissa paperiversion lisäksi myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio on verkossa itse asiassa jo päivää–paria aiemmin kuin lehti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Kesä loppuu, koulut alkoivat – ja pian alkavat myös syksyn ylioppilaskirjoitukset. Testasimme opiskeluun sopivat läppärit: mukana on laitteita, jotka sopivat sekä kesätyöpalkkabudjettiin että sponsorirahalla liikkeellä olevalle ostajalle.

Ylioppilaskirjoituksissa käytettävät DigabiOS-käyttöjärjestelmä on testaajan mukaan edelleen susi. Mitä se merkitsee läppärin ostajalle?

Testasimme myös kodin verkkotallentimet, jotka vapauttavat nettijättien pilvipalveluiden pullonkauloista. Nämä laitteet sopivat esimerkiksi käyttäjälle, joka haluaa varmuuskopioida isoja tiedostoja, kuten 4k-videoita.

Suosituista korttitietokoneista riittää juttua joka lehteen, niin nytkin. Tarkistimme, minkälainen värkki on Raspberry Pi:n halpa haastaja NanoPi K2. Tutustumme myös muun muassa ekstraleveisiin näyttöihin, edullisiin Nokia 5- ja Huawei Honor 8 Lite –älypuhelimiin ja 150 euron Linux-läppäriin.

Ilmiöjutussa pureudutaan Suomen armeijan uuteen digikalustoon ja omaan laajakaistaverkkoon. Moderni sotilas harjoittelee oikeaa taistelemista kehittyneen Kasi-simulaattorijärjestelmän avulla maastossa tai jopa virtuaalisesti, tietokoneen ääressä.

Opasjutussa näytetään, miten monipuolisesti Android-puhelinta voi räätälöidä itselleen sopivaksi. Tuhti tietopaketti tarjoaa uutta opittavaa harrastelijasta jo pidempäänkin laitteita käpistelleelle tietäjälle.

Toisessa opasjutussa perehdymme lasten älypuhelimiin sekä niihin menetelmiin, joilla käyttöympäristöä voi säätää piltille turvalliseksi.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta!

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.