Tanskalaiskäyttäjät eivät pääse lataamaan tekstityksiä OpenSubtitlesista sen jälkeen, kun sivuston ylläpitäjä asetti voimaan ”estotoimet”.

Tällä hetkellä tanskalaisesta ip-osoitteesta sivustolle surffaava käyttäjä ohjataan edelleen tekijänoikeusjärjestö RettighedsAlliancen sivuille, jossa näille esitetään oikeuden määräys operaattoreille asetettavasta velvollisuudesta estää käyttäjien pääsy OpenSubtitles-palveluun.

Vaikka sivusto itsessään ei ole laiton, pitävät tekijänoikeuksien haltijat sitä keskeisenä osana piraattielokuvien ekosysteemiä. Sivustolta voi ladata tekstityksiä elokuviin, jotka ovat olleet saatavilla ilman lupaa oikeudenomistajilta.

Alunperin oikeuden määräys koski tanskalaisoperaattori TDC:tä, mutta myös muut suuret palveluntarjoajat ottivat estot käyttöön. RettighedsAlliancen kannalta ongelma ei kuitenkaan poistunut, sillä pienempien operaattoreiden asiakkaat pääsivät edelleen käsiksi OpenSubtitlesin valikoimiin.

Sivuston ylläpitäjä ”oss” kertoo saaneensa RettighedsAlliancelta ”kivan” kirjeen, jossa oikeuden päätöstä avataan tarkemmin ja sivustoa pyydetään estämään tanskalaisten pääsy tekstityksiin.

Asiasta kirjoittanut TorrentFreak huomauttaa, että oikeuden päätös koski vain domaineja api.opensubtitles.org sekä dl.opensubtitles.org, mutta RettighedsAlliance päätti ilmeisesti ampua suuremmalla sensuurikanuunalla. Nyt tanskalaiskäyttäjät eivät pääse edes palvelun etusivulle.

RettighedsAlliance on tyytyväinen OpenSubtitlesin yhteistyöhalukkuuteen, mutta tanskalaispiraatteja sivuston päätös ei pidättele, sillä he pääsevät käsiksi tekstityksiin mitä tahansa ulkomaista vpn-palvelua käyttämällä, TorrentFreak muistuttaa.