Neuralink-yhtiönsä tulevan julkistuksen edellä Elon Musk on jälleen ottanut kantaa tekoälyyn, Business Insider kertoo. Musk muistuttaa rummuttaneensa tekoälyasiaa jo vuosikymmenen verran. Kaikki eivät kuitenkaan miljardöörin sanoista ole ottaneet vaaria.

”Meidän pitäisi olla todella huolissaan siitä minne tekoälykehitys on johtamassa. Kaikkein eniten väärässä tekoälyn suhteen ovat erittäin fiksut ihmiset, sillä he eivät voi kuvitellakaan, että tekoäly voisi päihittää heidän aivonsa. He ovat paljon tyhmempiä kuin luulevatkaan”, Musk tykitteli menemään.

Yksi Muskin mielipiteiden kriitikoista on ollut Facebookin Mark Zuckerberg, joka on nostanut esiin tekoälyn tuomia edistysaskelia esimerkiksi terveydenhuollon saralla. Musk on todennut pitävänsä Zuckerbergin tekoäly-ymmärrystä ”rajoittuneena”.

Tekoälyä ei sopisi Muskin mukaan aliarvioida, vaan sen kehitystä pitäisi jopa säännellä. ”Kenenkään mielestä ei ole hyvä ajatus antaa kaikkien vain rakennella ydinaseita niin halutessaan. Tekoäly on kuitenkin huomattavasti ydinaseita vaarallisempaa tekniikkaa”, Musk muistutti jo 2018.