Twitterin toimitusjohtajaksi noussut Elon Musk on ilmoittanut, että yhtiön henkilöstöleikkaukset on nyt tehty. Miljardöörin mukaan somejätti on jälleen valmis palkkaamaan uusia työntekijöitä.

Yhtiön noin 7500 työntekijästä on jäänyt somejätin palvelukseen noin 2700 henkilöä. Muut on joko irtisanottu tai he ovat tarttuneet Twitterin tarjoamaan eropakettiin. Musk kertoi rekrytointisuunnitelmista Twitterin yhtiönlaajuisessa palaverissa, The Verge kirjoittaa.

Toimitusjohtajan mukaan kriittisimpiä rekrytointeja ovat tällä hetkellä osaavat ohjelmistokehittäjät.

Henkilöstön kysymyksiin vastannut Musk kertoi, että hän ei ole suunnittelemassa Twitterin pääkonttorin siirtämistä Teksasiin, jonne hän on siirtänyt Teslan pääkonttorin. Sen sijaan hän väläytteli ajatusta Kalifornian lisäksi toisesta Teksasiin sijoitetusta pääkonttorista.

Muskin mukaan siirtymä Teksasiin voisi välittää kuvan Twitterin siirtymisestä entistä oikeistohenkisemmäksi alustaksi. Tämä ei kuitenkaan miljardöörin mukaan pidä paikkaansa, vaan kyse on keskitien löytämisestä.

”Tämä ei ole oikeistosiiven vallankaappaus Twitterissä. Tämä on maltillisen siiven vallankaappaus”, Muskin kerrotaan muotoilleen.

Vain hiukan aikaisemmin Muskin johtama yhtiö lähetti työntekijöilleen sähköpostin, jossa henkilöstöä vaadittiin lähtemään mukaan uuteen ”Twitter 2.0” -projektiin, jonka kehitystyö tulisi vaatimaan pitkiä päiviä ja intensiivistä työtahtia. Mikäli työntekijät eivät halunneet olla osa suunnitelmaa, heille tarjottiin ero ja kolmen kuukauden eropaketti.

The Vergen mukaan arviolta 1000 työntekijää päätti tuolloin lähteä yhtiön palveluksesta.