SpaceX:n vuosia kehittämä Starlink-projekti on edennyt siihen pisteeseen, että halukkaat voivat tehdä palvelusta ennakkotilauksia. Satelliittien avulla toimivan internetin voi tilata 99 dollarin hintaan yhtiön verkkosivuilta.

Tilauksen tekeminen ei kuitenkaan takaa palvelua, sillä paikkoja on toistaiseksi tarjolla rajatusti. Ennakkotilauksen yhteydessä maksettava raha voidaan palauttaa tilaajalle, mikä tämä ei mahdu mukaan. Ars Technican mukaan käyttäjämäärää rajoitetaan todennäköisesti siksi, että kapasiteettia riittää kaikille mukana oleville käyttäjille. Tällä hetkellä Starlink on käytössä noin 10 000 beetatestaajalla Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Palvelu tulee yleisesti saataville alueesta riippuen tämän vuoden jälkipuoliskolla tai vuoden 2022 aikana. Starlinkin verkkosivujen mukaan suomalaiset pääsevät satelliitti-internetiin ensi vuoden aikana. Mikäli haluaa, voi paikkansa jonosta varata jo nyt tekemällä tilauksen. Tilaukset toimitetaan tilaajille siinä järjestyksessä, kun tilaukset ovat saapuneet sisään, kunnes kyseisen alueen asiakaskapasiteetti täyttyy.

Ihan halpa yhteys Starlink ei ole. Palvelun avaamiseen tarvitaan 499 dollarin hintainen laitteistopaketti, 50 dollarin rahtikulut sekä 99 dollarin kuukausittainen palvelumaksu. Tähän päälle tulevat vielä verot.

Beetaohjelmassa Starlinkin yhteysnopeudet vaihtelevat 50–150 Mbps välillä, joten erityisen nopeasta verkkoyhteydestä ei toistaiseksi ole kyse. Latenssit vaihtelevat 20–40 millisekunnin välillä. SpaceX varoittaa myös ajoittaisista käyttökatkoista. Oletettavasti palvelun laatu paranee satelliittien määrän lisääntyessä.

CNBC:n mukaan SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk on sanonut Starlinkin listautuvan myös pörssiin itsenäisenä yrityksenä, kunhan sen tulovirrat saadaan ennustettua riittävän tarkasti.

Starlinkin ideana on tarjota internetyhteys kaikkialle maailmaan, myös eristyksissä oleville katvealueille, joita on edelleen runsaasti. Erityisesti Afrikassa ja Kaukoidässä toimivat yhteydet ovat harvojen herkkua. Maata kiertää nyt noin 1000 Starlink-satelliittia, mutta yhtiöllä on lupa laukaista matalalle kiertoradalle yhteensä 11 934 satelliittia. Yhtiön suunnitelmien mukaan vuoteen 2024 mennessä jo 4425 satelliitin tulisi kiertää planeettaa.