Teslan täysiverinen autopilottiominaisuus maksaa nyt 10 000 dollaria auton perushinnan päälle, kirjoittaa The Verge. Täysin itsenäisesti ajava auto osaa muun muassa vaihtaa kaistaa ja pysäköidä automaattisesti. Tällä hetkellä täysi autopilotti on saatavilla rajoitettuna beetaversiona Yhdysvalloissa.

Odotettavissa kuitenkin on, että täysi autopilotti julkaistaan myös muissa maissa, Elon Muskin mukaan ”laajempi julkaisu” nähdään jo ennen vuoden loppua.

10 000 dollarin hintainen lisävaruste voi toimitusjohtaja Muskin mukaan tehdä auton omistajalle sievoiset tuotot, sillä kun autot pystyvät ajamaan itsenäisesti, voivat ne toimia takseina silloin, kun omistajalla itsellään ei ole tarvetta ajaa. Musk on arvioinut kuljettajien voivan tienata jopa 100 000 dollaria toimiessaan näin.

On kuitenkin hieman kyseenalaista, kuinka itsenäinen autopilotti lopulta on. Tesla nimittäin ohjeistaa kuljettajia pitämään kädet ratissa silloinkin, kun autopilotti ohjaa autoa. Yhtiön mukaan auto voi tehdä ”huonoimman mahdollisen ratkaisun huonoimmalla hetkellä”.